Toppmodellen Raquel Zimmerman om sitt utövande av TM

Från 2008 till 2010 var Raquel Zimmerman på 1:a plats på listan över toppmodeller i världen på models.com. För närvarande är hon # 14 på listan “Top Models of All Time”. Hon bor i New York med sin man. I den här videon berättar hon om fördelarna som hon märkt från sitt utövande av Transcendental Meditation och varför hon stödjer David Lynch Foundation.

Text från videon ovan:

“Det är så dumt, fotomodeller bedöms bara utifrån sitt utseende och jag började känna att varje människa borde uppskattas för vad de har inombords.”

“Man ser en mängd flickor som vill se ut som modeller, vara magra som modeller och som sedan börjar få ätstörningar. Det är som en fix idé att se ut på ett visst sätt. Man börjar inse att det saknar betydelse. Det som har betydelse är vad du har inombords.”

“Jag kommer ihåg att när jag först började meditera så var det som en signal i hjärnan att vakna upp och plötsligt, under den första veckan jag mediterade ville jag organisera. Jag ville organisera mitt liv, mina tillhörigheter, min lägenhet, allt. Jag fick sådan lust att organisera saker. Det var som om min hjärna slogs på.”

Det första året

“Transcendental Meditation ändrade hela min livsstil på ett år och en stor förändring hände för fyra månader sedan när jag insåg att jag måste sluta röka. Rökning hade följt mig under hela min modellkarriär, eftersom jag trodde att det skulle hålla mig smal. Jag började förstå att alla dessa utmaningar var något bra. Att sluta röka gjorde mig väldigt stolt över att vara en icke-rökare och ta hand om mig själv.”

“Förut när jag vaknade var det enda jag tänkte på var att jag behövde kaffe för att komma upp ur sängen och att jag måste titta på nyheterna och sedan starta dagen med den stressen och oron och problemen. Nu vaknar jag alltid upp på gott humör och jag går direkt och gör min meditation. Det är lustigt, när jag mediterar känns det spännande att se hur dagen ska bli i dag. Det är nästan som när man säger: ”lev varje dag i livet som om den är den sista dagen” Det är känslan jag får – det är i dag som gäller och allt det som jag skulle kunna göra i dag och det är en känsla av begeistring och på samma gång gör det mig lugn. Mer och mer, sedan ett år nu, börjar jag få den här lyckokänslan, den kommer och åh det är underbart!”

Medvetenhet

“Innan jag började Transcendental Meditation hade jag en tendens att vara negativ mot allt. Jag var en person som alltid letade efter den negativa sidan hos allt, före det positiva. När jag mötte någon brukade jag alltid söka efter det som var negativt hos den personen. Vad Transcendental Meditation har gjort är att nu, när jag ser någon, så kan jag bara se det som är positivt hos honom. Inte bara hos personer utan saker i allmänhet. Transcendental Meditation har gjort mig medveten om det vackra i världen men också om saker i allmänhet.”

TM och Relationer

“I mitt arbete måste jag vara social. Varje gång jag är på en modevisning eller en fotografering träffar jag människor och jag måste vara social. Tidigare var det nästan som något påklistrat. Jag visste att jag måste vara social, komma till jobbet, göra jobbet och det som måste göras men jag kände inte att jag kunde knyta an till folk så mycket. Nu, efter att jag började meditera börjar jag älska människor. Det är sant – alla sorters människor och det är nästan som jag skulle vilja träffa så många människor som möjligt. Jag böjar inse att oberoende av vad de gör är varje person lika vacker som alla andra. Jag känner så sedan jag började med Transcendental Meditation. Mitt förhållande till andra människor har förändrats så mycket till det bättre.”

Energi

“Folk säger ofta att jag är så energisk och jag tycker att jag får gjort många fler bilder nu än jag brukade. Tidigare blev jag trött och tänkte ”Jag står inte ut längre med de här höga klackarna…” Nu känner jag mig som en idrottsman och är full av energi.”

För kvinnor överallt

“Jag tycker att kvinnor nuförtiden har mer och mer förpliktelser. De tar hand om barnen och de har sitt jobb, det är väldigt hektiskt. Jag tror många kvinnor plågas av stress och jag tror TM verkligen kunde hjälpa dem, verkligen få slut på stressen. Jag känner mig mycket lugnare på grund av meditationen. Man har sin ´tysta tid´ och all stress och alla bekymmer löses upp och sen fortsätter man sin dag och alla utmaningar och problem blir inga problem längre. Man får en snabb lösning på allt och det är nästan som det vore en stressdödare. Därför tror jag att det skulle vara verkligt bra för kvinnor överallt att lära sig (meditera).”

Paradiset

“Jag brukar skämta om att vara fotomodell är väldigt likt att vara flygvärdinna. Ofta är man ensam på flygplatser och hotellrum. Så TM har hjälpt mycket där. När jag är ombord på ett plan och mediterar gör det mig lugn. Är man alltid på flygplatser och flygplan och köar i säkerhetskontroller kan det på något sätt vara väldigt stressande. TM får mig att känna mig lugn inför detta. Frustreringen försvinner och jag är med mig själv. Man kommer till hotellrummet och man mediterar men när man är där i det ögonblicket av total frid och hos sig själv är det som om man är i paradiset oberoende var man är.”