Sheryl Crow

Sheryl Crow har använt TM i många år. Hon deltog i en välgörenhetskonsert för David Lynch-stiftelsen med syftet att kunna ge Transcendental Meditation till en million unga elever i skolorna. I den här videon förklarar hon varför.

“För mig är det här evenemanget en av de viktigaste händelserna just nu i historien eftersom vi, som vi alla vet, lever med väldiga mängder kaos i världen. Våra barn växer upp med detta kaos och denna stress som har tvingats på dem och de har inte förutsättningar för att förstå hur centrala nervsystemet ständigt är uppbundet  för att försöka hantera allt detta och det kan ta sig uttryck i väldigt destruktiva beteenden hos barn. Antingen är de inte intresserade av skolan eller också dras de in i våld och droger eller vad det vara må.

Det här (TM) är det rätta att göra, det är det budskap som borde sändas ut över hela världen. Vi kan alla här i världen tala om fred men fred börjar inom oss och det handlar inte om att ha ett fredligt förhållande till någon, inte gräla eller inte komma överens. Fred är någonting djupare. Det är att komma åt någonting som finns inom oss alla och gör oss unika och hjälper oss att vara äkta. Men vi har kommit bort från det därför att våra hjärnor är så överaktiva och för att vi ständigt styrs av kaos.  Därför känner jag att detta är det rätta att göra och borde finnas inom skolsystemet, samt också vara en del av vårt dagliga liv, hela tiden.”