Russell Brand

Komikern, författaren och skådespelaren Russell Brands liv har kantats av flera skandaler. Han var tidigare beroende av heroin och har lagts in för sexmissbruk ett flertal gånger.

Russel Brand, och likaså Katy Perry, Oprah Winfrey och Hugh Jackman. använder sig av tekniken Transcendental Meditation (TM). Brands f.d. fru, Katy Perry, säger: “TM är det bästa jag någonsin gjort för att få mer kreativitet, positiv energi och lugn i mitt liv”. Andra kända TM-utövare är bl.a. Paul McCartney, Ellen DeGeneres, Jerry Seinfeld, Clint Eastwood, Gwyneth Paltrow, David Lynch, Martin Scorsese, Naomi Watts, and Laura Dern, som inte bara lärt sig tekniken men också förespråkar den.

När Brand nyligen intervjuades i Dagens Nyheter, medgav han att han haft ett tufft liv, men att han nu mår bättre än någonsin. Vad som inte framgick i DNs artikel, men Brand tidigare berättat i intervjuer, är att det är TM som hjälpt honom att komma över sitt drogberoende och skilsmässan från Katy Perry.

Sedan Brand lärde sig TM i Fairfield, Iowa, USA, 2009 har hans liv blivit mer stabilt. Han har bl.a. uttalat i media att han aldrig varit lyckligare. Russel börjar nu sin dag med yoga och Transcendental Meditation och berättar i tidningen The Sun: “Det förändrar ens medvetande, det fungerar jättebra om man har problem med missbruk. Det har psykologiska effekter, det är härligt och överväldigande”.

Brand har uppträtt vid ett antal evenemang arrangerade av David Lynch Foundation, en stiftelse grundad av filmregissören David Lynch som likaså utövar Transcendental Meditation, för att stödja utlärandet av tekniken till riskgrupper i samhället som mest behöver Transcendental Meditation – krigsveteraner, uteliggare, ungdomar i slumområden etc.

“Vem som helst kan lära sig det och alla borde göra det”

I tidningen The Sun berättar Brand “Transcendental Meditation funkar faktiskt, det är bra för hälsan – både mentalt och psykiskt. Det är lätt… De lär dig hur man ska göra… Vem som helst kan lära sig det och alla borde göra det. Man kan använda det för att koppla av i stället för att ta droger eller dricka, eller man kan använda det för att uppnå ett högre medvetande. Jag tycker det är väldigt avkopplande… som en dusch för hjärnan. Gud ska veta att jag behövde det… med allt strul som pågår inom mig.”