Oprah Winfrey skapar stort intresse för TM efter intervju i TV

Oprah Winfrey berättade nyligen om sina positiva erfarenheter av Transcendental Meditation (TM)  i en intervju med Dr Mehmet Oz (Amerikas “TV-läkare”). Detta skedde i hans populära program “The Dr Oz Show” som sänds över hela USA. I intervjun berättade hon om sitt liv efter “Oprah Show”, och sina ambitioner för framtiden, inklusive de mycket positiva effekter utövningen av Transcendental Meditation haft på hennes eget liv och för hennes 400 anställda, som även lärt sej Transcendental Meditation.

“För mig, i detta skede av mitt liv, har jag insett att allt handlar om att närma sig det som är Gud. Utan att ha en full andlig mittpunkt inom sig – och med det menar jag inte religion – utan jag talar om att förstå den fullhet som du kommer ifrån. Om man inte helt förstår den fullhet som man kommer ifrån, så kan man inte uppfylla sitt livs högsta syfte.”

“Jag tror att detta att vara i kontakt med det som är större än ensjälv, detta är för mig just i detta livsskede, det viktigaste, och det är vad jag arbetar med.”

“En av de saker jag gjorde i Next Chapter (Oprahs nya serie som börjar sändas i januari 2012) var att jag besökte en stad som kallas “TM staden” – Fairfield, Iowa. Kan du tänka dig att i denna stad med en befolkning på cirka 9500, mediterar en tredjedel av invånarna! Varje dag, klockan 17.30, blir det trafikstockning i Fairfield, då mödrar och läkare, tandläkare och advokater, ingenjörer och tjänstemän och fotbollsmammor alla är på väg till “The Dome” (en jättelik byggnad med kupoltak) i Fairfield, Iowa – folk som ser ut precis som du och jag och de är alla där och mediterar.”

“Och för att förbereda oss för att göra programmet så bjöd jag in lärare i Transcendental Meditation till Harpo Studios, för att lära mig och mitt team hur man mediterar. Så vi började meditera. Sju av oss började först och det medförde att 70 började, vilket ledde till att 270 började, vilket ledde till att nu alla i företaget mediterar.”

“Klockan nio på morgonen och 16:30 på eftermiddagen, oavsett vad som händer, slutar vi arbeta och sätter oss istället och mediterar.”

“Och detta sätt att vara “stilla” inom oss själva, att återvända till vår andliga mittpunkt, och att inse att något är viktigare än du – det är viktigare än det arbete du gör, och det ger en slags energi, en så intensiv energi och känsla av meningsfullhet som vi aldrig känt förut.”

“Och du kan inte föreställa dig vad som hänt i företaget. Folk som brukade ha migrän, har det inte längre. Folk sover bättre. Folk har bättre relationer. Man kommer bättre överens. Det har varit helt fantastiskt.”

“Så det enda jag vill fortsätta att göra är att centrera mig själv, varje dag, och gör detta till något jag utövar för egen del eftersom jag är tusen procent bättre när jag gör det, ett tusen procent bättre när jag för mig själv tillbaka till något som är större än mig själv.”